četvrtak, 7. srpnja 2016.



Članovi eko udruge "Vilino polje" sudjelovali su na Okruglom stolu „Značaj šuma i aktivnosti za prevenciju šumskih požara“.
Uprava za civilnu zaštitu i vatrogastvo Hercegovačko – neretvanske županije partner je u projektu „Holistički model integralne zaštite od šumskih požara – HOLISTIC“, u okviru „Adriatic IPA CBC Programa 2007 – 2013. god.“ i aktivno učestvuje u implementaciji projekta. U projekt je uključeno 20 partnera iz osam zemalja (Italija, Slovenija, Hrvatska, Albanija, Grčka, Crna Gora, Srbija i BiH).
Projekt „HOLISTIC“ usredotočen je na prevenciju i ublažavanje šteta od prirodnih i drugih nesreća, s posebnim naglaskom na rizike od požara.
U okviru navedenog projekta u Hotelu Mostar održan je Okrugli stol na temu „ Značaj šuma i aktivnosti za prevenciju šumskih požara“.
 Nakon uvodnih pozdrava, Ravnatelj Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ te ujedno i  projekt menadžer projekta „Holistic“ upoznao je  sudionike sa samim tokom projekta, kao i značajem samih sredstava koja će implementirati kroz ovaj projekt u našu županiju.
Na okruglom stolu svoja izlaganja na temu „ Značaj šuma i aktivnosti za prevenciju šumskih požara“ su imali i gospodin Nesib Mutapčija i Igor Marković iz  Uprave za šume pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-e.



0 komentari :

Objavi komentar